<h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας!</h2><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.attiko-odeio-amfialis.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>...από το 1990 προσφέρουμε στη μουσική παιδεία της πόλης μας</h2><p>  </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.attiko-odeio-amfialis.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Κλασική, Μοντέρνα, Λαϊκή, Παραδοσιακή Μουσική</h2><p>  </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.attiko-odeio-amfialis.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Μουσικής Προπαιδείας

 

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΦΙΑΛΗΣ | ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


Μουσικοκινητική αγωγή ΟΡΦ

Με ρυθμό και χάρη

Το παιδαγωγικό σύστημα "Μουσικοκινητική Αγωγή Ορφ" εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο διάσημος Γερμανός συνθέτης Carl Orff. Το σύστημα απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών αρχίζοντας από την προσχολική ηλικία.

Η αγάπη των παιδιών για την μουσική και το ρυθμό είναι έμφυτη και συνδυάζεται με την κίνηση του σώματος και την ελευθερία του πνεύματος. Το σύστημα της μουσικοκινητικής αγωγής Ορφ ταιριάζει απόλυτα στα παιδιά και τα βοηθά να αναπτύξουν της μουσικές και κινητικές δεξιότητες τους, ενώ προσφέρει ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό δημιουγία, συνεργασία και χαλάρωση. 

Ο στόχος των δασκάλων στο μάθημα της μουσικοκινητικής είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά με αγάπη και αστείρευτη υπομονή και να τους δώσουν την δυνατότητα να αγαπήσουν την μουσική το ρυθμό και την κίνηση ώστε να μην αισθάνονται ότι κάνουν μάθημα.

Ένα μάθημα του συστήματος Ορφ περιλαμβάνει τραγούδι, ακρόαση, ρυθμό μουσικά όργανα στίχο και δημιουργία. Εκείνο που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το σύστημα αυτό είναι ότι φέρνει τα παιδιά απο πολύ νωρίς σε επαφή με ευκολόπαιχτα μουσικά όργανα, όπως είναι τα ξυλόφωνα, τα μεταλλόφωνα, οι φλογέρες, τα τύμπανα, οι μαράκες και άλλα κρουστά. Επίσης με τον συνδυασμό μουσικής- λόγου - κίνησης - δημιουργούνται συχνά στις τάξεις Ορφ μικρά δρώμενα ή αυτοσχέδιο θέατρο.

Η καλλιέργεια του ρυθμού

Ο ρύθμος είναι οικείος στα παιδιά απο το νανούρισμα, όταν η μητέρα τα κουνούσε ρυθμικά για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Για να καλλιεργήσει η ειδικός την έμφυτη αλλά και βιωματική αυτή τάση για ρυθμό, παίζει για παράδειγμα απλά κοπανιαμέντα προτρέποντας τα παιδιά. Επίσης ακούγοντας κάποιο τραγούδι, τα παιδιά μπορούν να παίζουν με την μπάλα ή κορδέλες που θα τις κουνούν ρυθμικά στον αέρα.

Πως ωφελείται το παιδί

Το Σύστημα Ορφ αντιμετωπίζει το παιδί σαν σύνολο, σωματικό - πνευματικό. Έχει στόχο να βοηθήσει το παιδί στην πορεία της ανάπτυξης του, να γίνει ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση πρωτοβουλία, θάρρος, φαντασία, δημιουργικότητα και ψυχική υγεία. Ακόμη εξασκεί την παρατηρητικότητα, την συγκέντρωση, την ετοιμότητα, τη φαντασία. Κι αυτό γιατί χάρη στη μουσικοκινητική αγωγή τα παιδιά συνεχώς δημιουργούν καινούρια παιχνίδια ή τρόπους παιξίματος, στιχάκια, ρυθμούς και κινήσεις του σώματος. Άλλωστε, η δημιουργία είναι ανάγκη αλλά και τρόπος ζωής των παιδιών.

 

Διεύθυνση σπουδών: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΝΗΣΑΛΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗ 120Β, Κερατσίνι 18758 / Πειραιάς
Πληροφορίες - Εγγραφές: 2104329622